Greta Gris Adventskalender

Greta Gris är den glada lilla gristjejen i barnprogrammet med familjen Gris. Greta Gris familj består av Mamma Gris, Pappa Gris samt lillebror Georg. Även släktingarna mormor Gris och morfar Gris dyker ofta upp i handlingen.

Hela familjen är grisar men i umgängeskretsen och på förskolan förekommer andra djur som kan prata och ha olika läten för sig som fröken Gasell, Lena Lamm och Rune Räv.

Köp Greta Gris Adventskalender 2024

Greta Gris adventskalender finns både med miniböcker och med små söta samlarfigurer som du känner igenom från serien. Alla adventskalendrar är utgivna med officiell licens från leksaksföretaget Hasbro (som äger rättigheterna till Peppa Pig).

Populärt brittiskt barnprogram

Originalet är brittiska Peppa Pig som började sändas 2004. Greta Gris är ett populärt barnprogram för barn i åldrarna ca 2 – 5 år och programmet finns att streama på både SVT Play, Netflix samt Youtube.

Har du småbarn är sannolikheten stor att du har stött på Greta Gris. Som så många andra populära barnfigurer (Babblarna, Mumin m.m.) har även Greta Gris en adventskalender som har kommit ut under de senaste åren.

Miniböcker och små samlarfigurer i julkalendern

Miniböckerna är verkligen mini – de mäter endast 4 x 4 cm och är alltså mindre än en pixibok. Köper man en Greta Gris adventskalender med små böcker får man 24 unika små berättelser – en liten bok att läsa varje dag fram till julafton.

Bland samlarfigurerna i adventskalendern hittar du självklart hela familjen gris, men även små söta saker som en julgran, tomte, paket, julstjärna och ett litet hus där familjen bor. Kalendern är en popup-kalender där man kan fälla ner luckan så får man fram en miljö där man kan placera ut de små figurerna.

En kalender för små barn

Eftersom julkalendrarna innehåller små delar är de lämpliga för barn från 3 år. Om Greta Gris-kalendern innehåller godis, chokladbitar eller pixiböcker så kan de även användas av mindre barn. Det går även bra att ha kalendern till mindre barn om vuxna alltid är med när barnet leker med innehållet.

Fakta om Greta Gris Adventskalender 2024
Passar tillPojke, Flicka
Passar ålder2 - 5 år
Pris35 kr - 399 kr
NyhetGreta Gris Adventskalender (2024-04-04)
Pris: 329 kr
BilligastGreta Gris Adventskalender - 35 kr
DyrastGreta Gris Adventskalender - 399 kr