Minecraft Adventskalender

Bygg upp en Minecraft-värld IRL med en Minecraft adventskalender. I julkalendern kan man antingen samla på sig Minecraft-prylar och merchandise eller samla ihop LEGO Minecraft-figurer som Steve, Alex, smygande creepers och läskiga zombies.

Minecraft är äventyrsspelet där man skapar och utforskar världar med fyrkantiga block. Med hjälp av en hacka kan man gräva och förstöra block, samla på sig resurser och kämpa för att hålla sig vid livet.

Spelet har blivit en stor succé och har många miljoner spelare över hela jorden som skapar kreativa hus, handlar med bybor och är nere och letar ädelstenar nere i grottorna.

Minecraft julkalender 2024

För vem passar en Minecraft adventskalender?

En Minecraft Adventskalender passar för barn från ca 5 – 7 år och uppåt. Spelet – och kalendern – är även väldigt populär bland barn i förskoleklass och lågstadiet. Har du själv barn i skolåldern så har du säkert sett att många barn har Minecraft-ryggsäckar, hoodies, vattenflaskor m.m. med Minecraft-tema.

Vissa julkalendrar kan även passa tonåringar och vuxna Minecraft-spelare.

Gör din egna Minecraft julkalender

Ett bra alternativ till att köpa en färdig Minecraft julkalender är att göra en egen. Det är enklare än man kan tro, mycket tack vare färdiga set med minifigurer som man kan lägga i julkalendern.

Steg 1: På Amazon går det att köpa set med många Minecraft minifigurer. Det är samlarfigurer i metall som är ca 4 cm höga, går sen både att ställa i bokhyllan eller leka med och bygga upp Minecraft-världar IRL. Komplettera gärna med andra Minecraft-prylar som klistermärken, suddgummin, pennor och liknande.

Det finns även så kallade blind bags där man får där man inte vet vad det är för figur eller squishme som gömmer sig i påsen. På så sätt blir det en överraskning i överraskningen när barnet öppnar dagens lucka.

Steg 2: Slutligen för att göra din egna Minecraft adventskalender är att lägga figurerna i presentboxar eller presentpåsar. Det finns många färdiga lösningar för detta om du inte vill paketera in figurerna själv eller redan har små lämpliga lådor.