LEGO Adventskalender

En LEGO-kalender innehåller 24 st luckor fyllda med legobitar. Vanligtvis har LEGO-adventskalendern ett tema – som Star Wars eller LEGO Friends – och man samlar sen på sig LEGO-bitar i varje lucka. Bakom luckorna finns det både legofigurer och små byggprojekt.

Då en julkalender ju har med julen att göra har också ofta LEGO-kalendern det. Det kan röra sig om att legogubbarna har en tomteluva, att man får bygga ihop en liten julgran eller att legogubben föreställer självaste jultomten.

På julafton – när man har samlat på alla bitarna – är sen LEGO-bygget komplett. Oftast finns det någon liten större eller roligare LEGO-påse på julafton i lucka 24. En adventskalender med LEGO är perfekt tidig julklapp till alla LEGO-byggande barn som passar från åldrarna ca 3 – 8 år.

Välj vilken LEGO Adventskalender du letar efter:

Köp din LEGO Julkalender här – Alla Legokalendrar 2024

Här nedan hittar du alla LEGO julkalendrar som går att köpa online i år.

Vilka LEGO Adventskalendrar finns det?

En Lego-kalender med tema är en perfekt present till barn som redan gillar en viss typ av Lego, har barnet redan Friends eller Star Wars-lego får hen här ett tillskott på fler minifigurer och små byggen som hör ihop.

Under 2024 finns det LEGO Adventskalendrar med följande tema och innehåll: Lego City, Lego Avengers, Lego Star Wars, Lego Friends och Lego Harry Potter. Här går vi igenom alla kalendrarna och tipsar om butiker som säljer dem online till bäst pris


LEGO Marvel Adventskalender 2024

En LEGO Marvel adventskalender innehåller superhjältar från Marvel. Kalendern är fullproppad med LEGO-superhjältar från Marvel, som exempelvis Avengers och superhjältar som Iron Man, Spider-Man, Black Widow, Thor, Captain Marvel, Thanos och Nick Fury.

LEGO adventskalender med superhjältar finns även med Super Heroes. Temat för kalendern är Super Heroes Guardians of the Galaxy med många minifigurer och minibyggen. Totalt har kalendern 268 legobitar vilket gör till att det blir mycket legobyggande under december månad fram till julafton.

  • LEGO Marvel-adventskalendern rekommenderas för barn från 7 år och uppåt.

LEGO City Adventskalender 2024

I LEGO City Adventskalender får man bygga ihop en julig LEGO-stad komplett med bilar, en jultomte som kommer på tåg, en lastbil, ambulans, polisbil och andra fordon. Kalendern är även utfällbar så att det finns tågräls för tåget, vägar för bilarna, hockeyrink för ishockeyspelaren osv.

I årets julkalender i Lego City-staden finns åter igen en julstad med isrink, tomten med sin släde, en vacker pyntad julgran och självklart en legotomte.

  • LEGO City julkalender rekommenderas för barn från 5 år och uppåt.

LEGO Friends Adventskalender 2024

I LEGO Friends Julkalender får man ta del av ett mysigt julhem som pyntas med alla juliga legofigurer och byggen. I adventskalendern finns bl.a. en julgran att bygga ihop, tomtens släde, en eldstad, ett piano, en snögubbe, julklappar, och annat smått och gott.

I årets Lego Friends adventskalender finns många små minibyggen och legofigurer. Temat för årets julkalender är familjens besök på en julmarknad i staden. Julkalendern består av totalt 312 st legobitar.

  • Lego Friends julkalender rekommenderas för barn från 6 år och uppåt.

LEGO Harry Potter Adventskalender 2024

LEGO Harry Potter adventskalender innehåller 24 luckor med minifigurer och små byggen från Harry Potters värld. I kalendern får man bygga upp Hogwartsexpressen, Dursleys eldstad, skolmaterial och minifigurer med Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger m.m.

I julkalendern finns även en liten legosnurra som används för att spela brädspelet som medföljer i kalendern. Du hittar fler Harry Potter julkalendrar (med eller utan LEGO) här.

  • Lego Harry Potter Julkalender rekommenderas för barn från 7 år och uppåt.

LEGO Star Wars adventskalender 2024

I en LEGO Star Wars utkämpas ett krig mellan de goda och de onda – rymdimperiet mot rebellerna. I Star Wars-julkalendern finns både minifigurer som stormtroopers och rymdskepp, samt ikoniska Star Wars-prylar i ett juligt tema.

I årets Star Wars julkalender hittar vi både AT-ST, drönare, radarstationer och droider, samt minifigurer som stormtroopers och Darth Vader i egen hög person. Totalt består kalendern av 329 bitar. Du hittar fler Star Wars julkalendrar här.

  • Lego Star Wars julkalender rekommenderas för barn från 6 år och uppåt.

Finns det Lego Technic adventskalender?

En kalender som många – framför allt lite större barn och ungdomar – har efterfrågat är en Lego Technic Adventskalender. Tyvärr har Lego ännu inte gett ut någon sådan kalender, men om många fortsätter att efterfråga det är det inte omöjligt att företaget släpper en sådan kalender längre fram.

Ett alternativ till Lego Technic julkalender är kalendrar med modellbyggen. En sådan kalender finns det bakom varje lucka delar av en byggsats så att man bygger ihop en bil eller annat fordon bit för bit fram till julafton. Det är då inget legobygge men man bygger på samma sätt ihop med bitar.

Man kan så klart göra en egen Lego Technic kalender genom att köpa en färdig legosats och dela upp i 24 delar. Detta är dock ganska tidskrävande då man behöver hitta rätt legobitar som hör ihop med rätt sidor när man har delat upp instruktionerna i 24 delar.

Lego Duplo Adventskalender?

Det finns inte helelr någon Lego Duplo adventskalender (som hade passat lite mindre barn på runt 2 – 4 år). Det finns däremot Duplo byggsatser med jultema som Lego Duplo Tomtens pepparkakshus (10976). Även när det gäller Duplo kan man göra en egen legokalender genom att själv dela upp en Duplo-byggsats i 24 delar.

Fakta om Lego Adventskalender 2024
Passar tillPojke (främst)
Passar ålder6 - 10 år
Pris262 kr - 429 kr
Mest REALEGO Harry Potter Adventskalender 76404 (6%)
Ord. pris: 329 kr, REA-pris: 309 kr
NyhetLEGO Star Wars 75366 Adventskalender (2024-05-23)
Pris: 429 kr
BilligastLEGO Harry Potter 76418 Adventskalender 2023 - 262 kr
DyrastLEGO Star Wars 75366 Adventskalender - 429 kr