Mumin Adventskalender

Har du en förkärlek för sagorna om Mumintrollen? Då är en muminkalender kanske något som borde passa dig. Tove Janssons Mumintroll är något som förenar både vuxna och barn – barn älskar att läsa sagor om Mumintrollet, Muminpappan, Lilla My och Snorkfröken.

Men även vuxna gillar den mystiska och ibland lite skrämmande berättelsen om figurerna i Mumindalen. Det är antagligen därför Muminmuggar har blivit populära samlarobjekt bland vuxna.

Köp din Mumin julkalender 2024 här

Här hittar du de Mumin julkalendrar som går att köpa just nu. Tänk på att vissa julkalendrar kommer med en ”innehållsförteckning” som du bör ta bort innan du ger kalendern till barnet, annars blir det ingen överraskning vilka figurer som döljer sig bakom luckorna!

Muminkalender för både vuxna och barn

Och eftersom Mumin är populärt bland både vuxna och barn finns det därför även Muminkalendrar för både vuxna och barn.

Haupt Lakrits har exempelvis tagit fram en vacker lakritskalender för vuxna med Mumin-tema (Moomin by Haupt Lakrits) som du ser på bilden. Detta är dock inte en återkommande julkalender utan har bara getts ut under ett år. Den Mumin-adventskalendern innehöll 24 luckor med minst 2 bitar lakrits samt små samlarpåsar med Mumin-motiv.

Mumin adventskalender med samlarfigurer

Julkalendern med Muminfigurer är en adventskalender för både vuxna och barn – alla som vill samla på de roliga och mystiska figurerna från Mumindalen helt enkelt.

Precis som med Muminmuggarna blir de små plastfigurerna i Muminkalendern något att samla på och ställa i bokhyllan.

Fakta om Mumin Adventskalender 2024
Passar tillFlicka (främst)
Passar ålder5 - 8 år
Pris51 kr - 399 kr
NyhetMumin Julkalender (2024-05-13)
Pris: 51 kr
BilligastMumin Julkalender - 51 kr
DyrastMumin Adventskalender - 399 kr