Funko Pop Adventskalender

Funko Pop! är små samlarfigurer som föreställer klassiska superhjältar, kända tecknade figurer och karaktärer från populärkultur. Det finns Funko Pop!-figurer som föreställer Star Wars-figurer, Harry Potter, Marvels superhjältar och Nightmare Before Christmas.

Då Funko Pop! är populära samlarobjekt passar de perfekt som tema för en adventskalender – i en Funko Pop Adventskalender kan man samla på sig 24 små figurer till sin samling.

Köp Funko Pop! kalender 2024

Vilka Funko Pop! julkalendrar finns det?

Det finns ett flertal olika Funko Pop! julkalendrar. Varje år kommer det ut nya teman, exempelvis:

  • Funko Pop The Nightmare Before Christmas adventskalender
  • Funko Pop Marvel (Superhjältar) adventskalender
  • Funko Pop Harry Potter adventskalender
  • Funko Pop Dragonball Z adventskalender
  • Funko Pop Fortnite adventskalender

Funko Pop finns även som många andra kända figurer och teman. Det finns Funko Pop-figurer från Game Of Thrones, Star Wars, Disney, Doctor Who och Wizarding World. Exakt vilka figurer och vilka teman som utkommer som en Funko Pop kalender varierar från år till år.

Vad är en Funko Pop-figur?

Funko Pop är som sagt små samlarfigurer. Figurerna är tillverkade i vinyl och är ca 10 cm höga. Funko Pop-figurerna är inte proportionerliga utan har överdimensionerade huvuden, som du kan se på Star Wars-figuren här bredvid.

Pop-figurerna har inte bara överdimensionerat huvud utan de är även designade i japansk Chibi-stil, ordet betyder ungefär ”förkortad” på svenska och det är precis vad Pop-figurerna är – korta och lite knubbiga med korta armar och stort huvud.

Figurerna är även lite av karikatyrer av det som de avbildar där vissa saker överdrivs och annat tonas ner. Precis så som ju karikatyrer fungerar, att de tar fram det mest typiska.

Lek eller samla

En Funko Pop-kalender brukar vara en popup-kalender där man på framsidan kan placera ut figurerna i sin ”rätta” miljö. Man kan både leka med figurerna eller – om man kanske är lite äldre – använda de mer som samlarobjekt som man ställer i bokhyllan.

Fakta om Funko Pop Adventskalender 2024
Passar tillPojke, Flicka
Passar ålder3 - 10 år
Pris530 kr - 1 089 kr
Mest REAFunko! POP Adventskalender Star Wars (20%)
Ord. pris: 749 kr, REA-pris: 599 kr
NyhetPOP Pocket Harry Potter – Advent Calendar (2024-05-24)
Pris: 1 089 kr
BilligastSpooky Countdown – 13 Day – Advent Calendar - 530 kr
DyrastPOP Pocket Harry Potter – Advent Calendar - 1 089 kr