Fidget Toys Adventskalender

Fidget Toys är små leksaker eller tillbehör att hålla i handen och ”pilla med”. En klassisk Fidget Toy är Fidget Spinnern som spinner runt ett kullager och går att göra olika trix med. Fidget Toys är perfekta små tidsfördriv, de påstås även fungera mot ångest, stress och uttråkning (både hos vuxna och barn). Fidget kan på svenska översättas till ungefär ”fiffla” eller ”pilla”.

Med en Fidget Toys adventskalender får man hela 24 st olika små leksaker som fidget spinners, pop it leksaker (små bubblor man trycker in som sen ”poppar ut” och olika klämbara leksaker.

Köp Fidget Toys julkalender 2024

Här nedan hittar du Fidget Toys adventskalendrar som just nu går att köpa från olika svenska butiker.

Olika fidget leksaker

Det finns väldigt många olika typer av fidget leksaker. Som sagt är spinnern den mest klassiska men utvecklingen har gått framåt och det finns nu olika typer av stressbollar, pop it leksaker i många olika former och storlekar, självlysande fidget-leksaker, fidget-ringar, böjbara stavar och magiska bollar med inbyggda pop it-bubblor.

Det finns väldigt många olika typer av sådana leksaker – några du kan hitta i en adventskalender är:

 • Fidget Spinner: Klassiska leksaken som man håller mellan tumme och pekfinger och snurrar mellan fingrarna.
 • Fidget Cube: En tärningsliknande leksak där varje sida har olika fidget-verktyg som knappar att trycka på, glidande yta, små kulor att rulla med fingrarna och vridbara rattar.
 • Stressbollar: Mjuka bollar som kan klämmas och tryckas ihop, detta är ett klassiskt hjälpmedel för att minska stress och har använts av både vuxna och barn under lång tid. Det kan även hjälpa till att stärka handmuskulaturen.
 • Tangle Toys: Består av en serie sammanlänkade kurvor som går att vrida och vända.
 • Magnetiska kulor: Små magnetiska kulor som kan formas och ändras för att skapa olika strukturer och mönster.
 • Flippy Chain: En liten kedjeleksak som består av två tunga ringar ihoplänkade med en kedja. Det går att snurra ringarna eller vrida kedjan runt fingrarna.
 • Infinity Cube: Består av flera mindre kuber som är ihopsatta på ett sätt som som gör att de kan vridas och omformas i all oändlighet.
 • Squeeze Beans: En liten leksak där små ”bönor” poppar upp när du klämmer på dem. Varje böna kan tryckas tillbaka in.
 • Ring Fidgets: Ringar som kan bäras på fingrarna och som har en rörlig del som kan snurras på ovansidan så att man alltid kan ha sin fidget-leksak med sig.
 • Sensory sticks: Stavar som är gjorda av silikon eller ett annat mjukt material.
 • Slime/Thinking Putty: ”Kladdiga” leksaker som kan knådas, rullas och pressas.

Kan underlätta för barn med autism och adhd

Fidget toys kan hjälpa barn med autism, adhd och ångestproblematik. Att pilla med dessa färgglada leksaker så att händerna hålls sysselsatta kan hjälpa barnet att minska stress och rastlöshet.

Just för autistiska barn kan den här typen av leksaker hjälpa till att öva upp motoriska förmågor, när det gäller adhd handlar det mer om hjälpa till med öka fokus och koncentrationsförmågan.

Fakta om Fidget Toys Adventskalender 2024
Passar tillPojke, Flicka
Passar ålder5 - 12 år
Pris179 kr - 369 kr
Mest REAAdventskalender 2023 – 27 Pack Fidget Pop it Toys för Vuxna & Barn (40%)
Ord. pris: 298 kr, REA-pris: 179 kr
NyhetFidget Mania Adventskalender (2024-03-22)
Pris: 369 kr
BilligastAdventskalender 2023 – 27 Pack Fidget Pop it Toys för Vuxna & Barn - 179 kr
DyrastFidget Mania Adventskalender - 369 kr